Home Algemene informatie Plaatsen A/M Plaatsen O/Z disclaimer Handige links Camping Albufeira
© Algarve in Beeld 2004-2017
Tavira,Portugal,Algarve, artiesten/kunststad van de Algarve,ligt ongeveer 30 km. van Faro af

Algarve in Beeld.

Tavira, bestaat uit twee gedeelten, en wordt gescheiden door de rivier de Galâo , Het plaatsje is omringd door de restanten van een stadswal. Tavira wordt ook weleens Venetië van de Algarve genoemd. in het midden van de stad staat een vervallen kasteel "kasteel van"Tavira, van hieruit, heb je een mooi uitzicht over het centrum van Tavira. In Tavira wonen ook veel kunstenaars. Wij vinden het een mooie plaats. Jammer genoeg een beetje ver van Albufeira, maar als we de reis maken bezoeken we ook onze Portugese vrienden die daar wonen. , dus 2 doelen in 1. In de Algarve wonen ongeveer 20.000 Nederlanders, in heel Portugal een veelvoud. Een paar Nederlandse vrienden wonen ook sinds een aantal jaren in de Algarve en het bevalt ze prima. Familie woont dicht bij Porto, je moet wel met zijn 2en werken om in Portugal te wonen,anders red je het niet. Hij moest zijn studie van Nederland bijschaven op de universiteit in Lissabon. Gelukkig een baan gevonden. Maar  we gaan weer terug naar Tavira.Tavira
Vlak bij dit kasteel staan 2 kerken. Als je kerken wilt bezichtigen is Tavira de stad waar je moet zijn in de Algarve. In het verleden was Tavira een “broedplaats”voor geestelijken. en had ondanks dat er niet zoveel mensen woonden.....een 20 tal kerken! en meerdere kloosters Tavira is een artiesten/kunst stad, diverse artiesten hebben deze plaats als  hun woonplaats gekozen.  De Moorse invloeden van Tavira zie je hier nog volop. Loop door de gezellige binnenstad , vele huizen zijn nog betegeld met mooie oude tegels. Parkeren kun je bij de supermarkt of bij de grote brug.(borden shopping centrum of Mercado) en langs de rivier Tavira heeft ook een mooie winkelcentrum: Gran-Plaza, winkels, eetgelegenheden,bioscoop, en een grote supermarkt.
Bezienswaardigheden Tavira: Voor u door tavira gaat lopen raden wij u aan even bij het VVV kantoor langs te gaan, plattegrond met bezienswaardigheden:Gratis VVV kantoor: Travessa da Forte Het centrum grenst aan het historische gedeelte van Tavira. Je ziet hier mooie betegelde huizen/gebouwen. tegen over de mooie Romaanse brug vind je de voormalige stads bibliotheek, hier zit nu het museum: Arquivo Historco, hier vind je zeldzame documenten uit de 16e eeuw. Het oude kasteel, wat nu een ruïne is, bestaat uit restanten van de dikke kasteelmuren. Vanaf “boven”heb je een mooi uitzicht over Tavira. Rondom de burcht is een mooie tuin, waar zomers diverse optredens van o.a zang koren zijn. Andere kerken : Igreja Santa Maria do Castelo, vlak bij deze kerk is een voormalige watertoren. Kerk was vroeger een moskee, de minaret is verbouwd tot klokkentoren. Naast de kerk is een ruimte waar ook vaak tentoonstellingen worden gegeven. De oude visafslag: Is tegenwoordig in gebruik als tentoonstellingsruimte en diverse winkeltjes. Strand Tavira: Rustig strand, met geen voorzieningen. Het mooie Praia Ilha da Tavira is met een bootje te bereiken.. Wij zijn er nog niet geweest, maar er zijn voorzieningen zoals : restaurant, toiletten, parasol verhuur etc. Voor de kinderen een kleine speeltuin. Markten: Iedere dag de dagelijkse vis en groenten markt. de markt ligt aan de rand van het centrum, wordt aangegeven op de borden. Achter de markthal vind je de zoutpannen! Als je dan toch in Tavira bent, breng dan een bezoekje aan het dorpje:Fonta Salgada, een klein dorpje omringd door mooi landschap, met in de buurt een waterval.  Moinhos da Rocha. Tavira een gezellige plaats om te bezoeken, diverse eetgelegenheden, barretjes, gezellig langs de rivier. Tavira heeft alle voorzieningen die je tijdens je vakantie “nodig”hebt, Bank, Apotheek,arts,winkels,uitgaan,gezelligheid. Jongelui die willen feesten kunnen beter naar Qoarteira of Albufeira gaan.
Bezienswaardigheden Tavira,Portugal,Algarve