Home Algemene informatie Plaatsen A/M Plaatsen O/Z disclaimer Handige links Camping Albufeira
© Algarve in Beeld 2004-2017

Algarve in Beeld

Sagres-Praia da Costelejo-Algarve
Geliefd bij de surfers, maar ook voor de vakantiegangers die een rustig dagje strand willen . Zee is wel vaak ruw.
Praia da Costelejo-Algarve. Strand van Vila do Bispo. plaats vlak bij sagres
Praia da Costelejo is via de Plaats Vila do Bispo,dicht bij Lagos te bereiken. Niet geschikt voor grote campers en caravans helemaal af te raden.
De weg is sinds een aantal jaren geasfalteerd, maar erg smal, en loopt langs afgronden, niet super diep, maar te diep om ff in te rijden.
Op een paar plekken in de weg zijn inhammen om elkaar te paseren
De haven van Sagres is persoonlijk gesticht door Hendrik de Zeevaarder. De lokale bevolking houd zich nog bezig met traditionele activiteiten o.a.Visserij en landbouw. In Sagres kun je veel sporten uitoefenen, zoals, vissen, surfen,duiken,wandelen en fietsen is in deze omgeving ook mogelijk. Rondom Sagres zijn schitterende stranden en rotspartijen te vinden. Vanaf Ponta da Sagres heb je schitterende vergezichten, kliffen die meters de zee indalen. Het Ford Henry de Fortaleza  vind je net buiten Sagres richting Cabo de Sao Vincente. Stranden Sagres: Sagres heeft zowel stranden aan de west kust als de zuidkust. Het ligt dan ook in het puntje van de Algarve, vlak bij Lagos. De zuidelijke kust breid zich uit tot. C. de sao Vincente, met mooie baaien en rotspartijen. Paar stranden zijn ; Tonel, Burgau, Salema.Westkust: Castelejo,Cordoama, Buik, met zeer grillige rotspartijen!
visafslag Sagres
Haven Sagres
Ford van hendrik de zeevaarder