Home Algemene informatie Plaatsen A/M Plaatsen O/Z disclaimer Handige links Camping Albufeira
© Algarve in Beeld 2004-2017

Algarve in Beeld

Olhão, een vissersdorp met  een visafslag, wat erg interessant is om te bekijken. Als de vissersboten  aan komen, klinkt er een luide sirene, ineens zie je diverse mensen  naar de kade gaan , deze  helpen met de vis uit de boten te laden, en worden daarvoor betaald. Ouderen en arme mensen krijgen vaak een emmertje vis, of tegen een kleine betaling. Aan de waterkant - boulevard staan 2 rode gebouwen, hier worden de dagelijkse markten gehouden. Groenten - fruit -  - kaas -  olijven e.d. in het ene gebouw en in het andere gebouw is de vismarkt, dagelijks bieden ze hier  verse vis aan. Er wordt een verscheidenheid aan vis aangeboden, sardientjes, kabeljauw, zeilvis, te veel om op te noemen en diverse schaaldieren. Rondom de rode gebouwen bevinden zich een aantal barretjes, waar je wat kunt drinken en eten, ondertussen over de zee uitkijkend. Met een pond- boot kun je om het half uur naar de kleine eilanden voor Olhâo gaan (Amona, en Culatra), mooie stranden vind je hier. De boot naar Farol gaat om de 3 uur. Farol is een van de grotere eilanden, waar het goed vertoeven is, mooi strand, mooie omgeving, met restaurantjes en barretjes. Op het eiland Farol begon het eerst met , dat vissers er hun  huisjes op plaatsen, als 2e huisjes , nu staan er ook diverse vakantie woningen. Aan de andere kant van de rode gebouwen, vind je kleine winkeltjes en diverse restaurants. Olhao heeft een gezellig klein centrum. bij de diverse restaurantjes, is het,hoe kan ook anders goed eten! . Parkeren kun je hier volop, zowel aan het begin als het eind van deze straat, zijn ruime gratis parkeerplaatsen te vinden, wil je in het centrum - boulevard parkeren , dan betaal je een geringe bijdrage. Tijdens de markt kun je beter op de gratis parkeerplaatsen parkeren, klein eindje lopen, maar in het centrum is het dan super druk!! zaterdags is er ook de boerenmarkt, buiten de gebouwen en bieden boeren uit de omgeving hun spullen aan, ook is er een kleine zigeunermarkt. Op de markt koop je heerlijke verse produkten , zo van het land. Een kilo sinaasappels ongeveer 30- 40 cent de kilo, deze sinaasappels zijn heerlijk zoet. In het centrum vind je de kerk : Nossa Senhora do Rosario, is gebouwd in de 17e eeuw, en is het meest opvallende gebouw in de stad. Met de boot naar de eilanden  In Olhâo zin de laatste jaren mooie hotels gebouwd, één ervan direct aan de boulevard ,aan de doorgaande weg bij de markthallen uitzicht  op de zee-Haven.
Bezienswaardigheden/wat te doen in Olhâo : kerk Nossa Senhora do Rosario,deze staat midden in het centrum,doorgaande weg en is het opvallendst gebouw in de stad. de markthallen: Levendigheid tijdens de vis en groenten verkoop. Vissershaven : Vis wordt nog met emmertjes uit de boten gehaald. Golfen: Er zijn een paar mooie golfbanen in de omgeving van Olhâo. Nieuwe winkelcentrum Ria forum. Volg de borden bij binnenkomst Olhâo. Modern overdekt winkelcentrum met vele winkels restaurants en bioscoop. Karten: Filmpje karten in Olhâo Boottocht door het natuurgebied.. aanrader.
Met de boot de eilanden stranden voor Olhâo bezoeken. 
Olhao bezoeken wij graag op de zaterdag. Daarna rijden we naar Shopping centrum Faro voor een heerlijke soep met een broodje.