Home Algemene informatie Plaatsen A/M Plaatsen O/Z disclaimer Handige links Camping Albufeira
© Algarve in Beeld 2004-2017

Algarve in Beeld

Bezienswaardigheden, Monto Gordo,Portugal

Bezienswaardigheden Monto Gordo Die zijn er niet veel, maar het heeft een gezellig centrum. Een mooi breed strand, waar diverse vissersboten liggen. Vlak bij ligt een vogel  natuurpark, mooi om te wandelen. In het centrum zijn nog een paar vissers huisjes bewaard. Monto Gordo heeft een trein station, vandaar uit kun je uitstapjes maken naar de omgeving. Discotheken zijn er niet, maar genoeg cafeetjes om gezellig te zitten. Restaurants zijn er ook , net als overal in de Algarve i s het goed eten daar! Monto Gordo heeft een Casino. Jeepsafari.  Een tocht door de binnenlanden,met een lunch. camping: Monto Gordo heeft een stadscamping
Wij vinden het een leuk plaatsje, niet zo druk als Albufeira, maar heeft wel alle voorzieningen. De camping ligt aan de doorgaande weg, bij het centrum en vlak bij bij het strand. dus lopend te doen.
Monto Gordo  Monto Gordo, voorheen een vissersdorp en nu uitgegroeid naar een populaire vakantie plaats, favoriet onder de Hollandse overwinteraar. Monto Gordo heeft wel iets weg van Albufeira, leuke oud winkel centrum , met diverse winkeltjes en restaurants. Een brede boulevard, waar veel hoogbouw staat, hotels e.d. Monto Gordo heeft een mooi en schoon breed strand. ligt dicht bij de Spande grens dus een bezoekje aan Spanje is ook zo gedaan. Rondom Monto Gordo vind je een (vogel) natuurpark, het is een moerassig gebied met veel vogels en fauna. Langs de kust zie je veel bomen o.a pijnbomen. Fietsen is in dit gedeelte van de Algarve ook een mogelijkheid.