Wij waren gewoon te kort hier, om alles te bezoeken, dus een bezoek aan Lissabon, staat weer op ons verlang lijstje

Home Algemene informatie Plaatsen A/M Plaatsen O/Z disclaimer Handige links Camping Albufeira
© Algarve in Beeld 2004-2017
Landkaart Europa
Monument der ontdekkingen
Mosteiro dos Jerominos
Centrum
museum scheepvaart
Centrum
Klik op de thumbnail om te vergroten
Centrum Schuine tram Torre de  Belem Lift naar de bovenstad Triomf boog/poort Benden stad Centrum Rossio plein Park rand centrum
Bezienswaardigheden Lisboa-Lissabon Portugal:  Centrum Baxia :Centrum bestaat uit 2 delen, benedenstad en bovenstad, door de lift te bereiken.Mooie winkels, diverse restaurants, Lift de Elevador do Carmo is de verbinding tussen de beneden en bovenstad. De triomfboog, is de poort tot toegang van het centrum, gelegen aan de taag. Voor de poort staat het beeld van Dom José, op dit plein kun je met een toeristenbus een rondrit door Lissabon maken, met de moderne tram wordt je snel naar Belém gereden
Alfama: Oudste wijk van Lissabon, restaurantjes waar je heerlijk kunt eten, smalle bochtige straatjes, waar de armere bevolking woont. Kleurige gevels met fleurige bloempotten. Je ruikt er altijd de geur van het lekkere eten. In de cafeetjes kun je naar Fado luisteren.
Kasteel Sao Jorge :Hoog boven Lissabon staat het kasteel São Jorge, met zijn getande muur en 10 torens. Op de binnenplaats vind je mooie fonteinen, ga even op één bankjes  zitten en genieten van de ruïne, en het uitzicht over Lissabon!!
Belém: Mosteiro dos Jéminos, Hiëronymusklooster. Staat vlak bij Torre de Belém. Het gebouw is in Manuele stijl en bevat de graven van Vasco da Gamma.. van hier uit heb je een goed zicht op het beeld Cristo Rei. en de brug de Ponte 25 Abril, deze brug lijkt op de Golden gate Brug in san Francisko. Amerika . Belém is een volkswijk, met smalle straatjes met veelal pastelkleurige huizen. Ook vind je hier de beroemde Pastel de Belém, een soort gebakje gevuld met vanille room. Monument van Hendrik de zeevaarder. het monument is gebouwd van gewapend beton, aan de buitenkant zijn er stenen van Leiria gebruikt. de beeltenis van hendrik de zeevaarder is 9 meter hoog. De figuren die er omheen staan, hebben een hoogte van 7 meter. Op het voor terrein is een kompas gemaakt, in het hart zit een kaart van de wereld, versierd met schepen en karavanen. Echt een aanrader om deze wijk en plek te bezoeken.
Expo 98: Hier was in 1998  de wereld tentoonstelling Expo. Het was de laatste wereldtentoonstelling van de 20e eeuw. Het thema was, Oceanen en een erfenis voor de toekomst. Het terrein is een bezoek waard als je toch in Lissabon bent. Uitgebreide informatie over Expo 98 vind je hier
Dit zijn een paar bezienswaardigheden om te bezoeken in Lissabon voor meer bezienswaardigheden, even langs het VVV kantoor  van Lissabon gaan en een uitgebreide boekje met route beschrijving langs de bezienswaardigheden ophalen.
Het is al een aantal jaren geleden dat wij Lissabon bezochten,het Is nog steeds een erg mooie stad. Onze kinderen zijn er vorig jaar geweest. Het vervelendste wat ze vonden.....was dat ze toch regelmatig werden aangesproken om drugs of weed te kopen, zodra ze in de gaten hebben dat je Nederlander of Engelsen bent, staan ze er ineens.

Algarve in Beeld

Bezienswaardigheden Lissabon.