Home Algemene informatie Plaatsen A/M Plaatsen O/Z disclaimer Handige links Camping Albufeira
© Algarve in Beeld 2004-2017

Algarve in Beeld

Golven in de Algarve, toeristische informatie.

Uit een recent onderzoek is gebleken dat 90% van de vakantiegangers tijdens hun vakantie in de Algarve geen gebruik maakt van de prachtige banen die er te vinden zijn. Dit terwijl 71% aangeeft er wél te willen golfen. Wat is de oorzaak hiervan?
Een niet vervulde wens: golfen in de Algarve
De green fee speelt een grote rol De green fee’s (kosten) van de golfbanen zijn zeer uiteenlopend. Uit de grafiek valt op te maken dat de meeste golfbanen in de Algarve een green fee hanteren van meer dan 80 euro, terwijl in Nederland de meeste golfbanen een green fee hanteren tussen de 30 en 80 euro. Dit is de belangrijkste oorzaak voor waarom men er nog nooit heeft gegolfd, want het blijkt dat de hoogte van de green fee een sterke invloed heeft op de keuze om ergens te gaan golfen of niet.
Ook is gebleken dat 20% van de golfers die nog nooit in de Algarve hebben gegolfd, niet afwisten van de vele mooie golfbanen in de Algarve. De succesfactoren van de Algarve Met meer dan 35 golfbanen en een aangenaam klimaat is de Algarve dé golf regio bij uitstek. Veel golfbanen in de Algarve zijn ontworpen door bekende mensen in de golf wereld en beschikken over een mooie omgeving (er is tevens gebleken dat de omgeving voor bijna 50% van de golfers het belangrijkst is bij de keuze voor een golfbaan). Golfbaan Vale da Pinta (ontworpen door Ronald Fream, oprichter van Golfplan) behoort tot een van de beste banen in de Algarve en staat bekend om haar schitterende omgeving en vegetatie. Zo staan er veel olijf-, amandel- en vijgenbomen en bestaat de golfbaan uit diverse hoogteverschillen. Een andere indrukwekkende golfbaan is Golfbaan Boa Vista. Deze golfbaan wordt beoordeeld met een gemiddeld cijfer van een 7,7 en is ontworpen door Howard Swan, oprichter van Swan Golf Designs (een organisatie die hoge kwaliteits golfbanen ontwikkelt door een innovatief design en met waardering voor de natuurlijke omgeving). Dat de Algarve een top bestemming is om in te golfen is wel gebleken, in 2006 heeft de Algarve namelijk een Top Travel Award ontvangen voor beste golf bestemming in de hele wereld. Top 3 golfbanen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding De meerderheid van de golfbanen in de Algarve zijn een stuk duurder dan in Nederland. Deze top 3 toont echter aan dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om tegen Nederlandse prijzen op een prachtige baan (en onder de zon) te staan.
Colina Verde Golf Voor 9 holes ben je hier het goedkoopst uit. Deze golfbaan is geschikt voor spelers van alle niveaus en bevindt zich dichtbij Moncarapacho
Vale de Milho
Dichtbij Carvoeiro ligt Vale de Milho. Deze baan is ontworpen door Dave Thomas, wie vier keer in de Ryder Cup heeft gespeeld. Daarnaast biedt deze golfbaan een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.
Balaia Golf Village
Deze golfbaan ligt op slechts 25 minuten rijden van het vliegveld van Faro. De golvende fairways en de uitstekende conditie van de baan zorgen voor een unieke speel ervaring.
Kom niet voor onaangename verassingen te staan De gedeeltelijke onbekendheid van de golfbanen in de Algarve en de hoogte van de green fee’s hebben ervoor gezorgd dat de eerder genoemde 71% niet eerder heeft gegolfd in de Algarve. Dit is zonde, want het is een bijzondere regio om in te golfen en er is genoeg keus. Ga je naar de Algarve? Zorg er dan voor dat je goed bent voorbereid, zodat je niet onaangenaam verrast wordt door een eventuele hoge green fee