Home Algemene informatie Plaatsen A/M Plaatsen O/Z disclaimer Handige links Camping Albufeira
© Algarve in Beeld 2004-2017

Algarve in Beeld

Faro.
Museum: Muse Maritimo Almirante Ramalho Ortigão ,  oude scheepsmodellen De uit 18de eeuw kathedraal  is versierd met geglazuurde tegels, de kerk Igrea do Carmo heeft tevens een knekelhuis waar je botten en schedels kunt zien                                       .
Bezienswaardigheden Faro,Portugal.
Verder is er de San Francisco kerk. Vanaf de Mira Douro de Santo Antonio kijk je vanaf het klokken huis mooi over de stad Faro heen Meer informatie faro
Film over Faro. en shopping centrum Forum Algarve
Dwalen door het oude centrum.
Hoofdstad van de Algarve. Heeft een gezellig stads centrum met diverse winkels en restaurantjes waar het goed eten is. Als je met het vliegtuig reist land  je in Faro., de meeste toeristen reizen dan door, maar eigenlijk zou je hier nog een dagje of 2 kunnen blijven. Faro is een mooie stad,jammer genoeg verdwijnen er net zoals in Nederland winkels,maar ondanks dat is het echt een aanrader om door het centrum te lopen. Wat te drinken ,eten bij de diverse restaurantjes,  loop ook even langs de haven  vanaf hier kzie je de trein langskomen en de vliegtuigen laag overvliegen.. Wij bezoeken deze stad steeds als we naar de Algarve gaan, ook kun je daarna ,als je van shoppen houd naar het shopping centrum, gelegen aan de rand van de stad, gaan.(niet lopend te doen vanaf centrum, bus is goede optie)   In diverse cafeetjes kan men luisteren naar fado muziek/zang. Er zijn een aantal kerken en musea te bezichtigen, bij het vvv kantoor krijg je een route en informatie boekje, zou ik zeker ophalen. De camping bij Faro is gesloten,  voor een camping  moet je dus naar een andere plaats rijden.o.a. Olhao camping.. Camperplaatsen Faro. Op het parkeerterrein, dus niet echt een camperplaats,van de Francisco kerk. mag je gratis overnachten. geen voorzieningen. Volg borden Sao Francisco. Parkeerplaats ligt nabij de rivier, dicht bij centrum. Dit is tevens de parkeerplaats voor de auto’s.   Faro heeft diverse goede hotels,dus dat kun je ook overwegen als je daar wilt verblijven. Sinds vorig jaar mag je weer met een kleine camper  over de smalle brug naar het strand. . In de kleine restaurantjes bij het strand,serveren ze goede maaltijden, ga ook eens een tosti eten bij het "tosti restaurant, je kunt kiezen uit een hele of een halve, een halve is voldoende voor 2 personen. Loop vervolgens helemaal door naar achteren, daar kom je bij de vakantiehuizen van de Portugezen, loop dan langs het strand wat uitkijkt op Faro. Voor uitgebreid dineren, ga dan  naar het restaurant bij de haven. (centrum,rivier) vooral de vis menu’s zijn daar heerlijk. Faro, de stad is omgeven door een stadsmuur, Alfonso, genoemd naar Koning Alfonso ????, Sinds 1249 heeft Faro stadsrechten verleend door  Koning Alfons de 3e. deze verdreef in 1249 de moren uit Faro. Faro heeft 3 stads poorten o.a. Arco da Vila .
Het strand van Faro ga je natuurlijk ook even bezoeken, het is een langgerekt strand  via een smalle brug te bereiken, vanaf het centrum met bus of taxi. Met de auto volg je Faro centrum, en dan vliegveld, Praia. Over de brug kun je goed parkeren op de parkeerplaats, ga vandaar verder te voet.
Museum, Het gemeentelijke museum geplaatst in een voormalig klooster( Nossa     Senhora de Assunção ) is een van de mooiste musea, Infante Dom Henrique , hier vind je een archeologische collectie uit diverse overblijfselen uit Milreu. In de zomermaanden worden er diverse concerten gegeven in de kapel. Jazz,Fado, e.d. Maritiem museum vind je in het gebouw van de havenmeester, tentoonstelling over de visserij en je ziet er diverse scheepsmodellen. De kerk Igrea do Carmo ,heeft tevens een knekelhuis waar je botten en schedels kunt zien
Museum: Etnografico Regional, hier zie je het traditionele leven van de Algarve
Tussen Faro en Tavira liggen diverse eilanden en een lagune , natuurpark Ria Formosa, met beschermde fauna en diersoorten, zoutpannen en moerassen . Via een wandelroute is het natuurpark te verkennen. Ook met de fiets kun dit natuurpark goed verkennen,als je geluk hebt kun je er flamingo’s zien!.  het is een Vogelrijk gebied.
Het park is ook met een boot te bezoeken vanaf de haven kun je het gebied bekijken per boot. maar het is ook mogelijk te voet of per fiets te bekijken. Het natuur gebied is vanaf verschillende plaatsen te bezoeken. Echt aanrader voor als je van wandelen en de natuur houd.
Voor faro ligt het eiland Faro Island, altijd goed voor een relext dagje strand.
 Hoofstad van de Algarve
Faro,Portugal,Algarve.