Home Algemene informatie Plaatsen A/M Plaatsen O/Z disclaimer Handige links Camping Albufeira
© Algarve in Beeld 2004-2017

Aljezur

Bezienswaardigheden: Ruïne van het zandstenen kasteel.(10e eeuw) met typische ronde torens werd in 1246  verwoest  Vanaf de ruïne heb je mooie uitzichten! Historisch centrum De mooie stranden rondom Aljezur! Ruig en populair bij                 surfers en wandelaars.
                     Musea:   Gemeente museum: het is gevestigd in een voormalig                       gemeenteraad gebouw. Kunst, opgegraven archeologische                      vondsten, landbouwwerktuigen                                                           Sacret Art Museum: Religieuze kunst                                                           ose Cercas Museum: lokale kunstenaar die antieke                     elementen en kunstvoorwerpen aan Aljezur heeft nagelaten. 
Kerken  Igreja Nova, onze lieve vrouw van barmhartigheid Dawn kerk staat aan de rand van de stad, De kerk uit de 18e eeuw, heeft een waardevolle beeltenis van haar bescherm heilige Dawn verder twee 17 eeuwse beelden uit het klooster van nossa senhora do desterro -Monchique                       Molens: In de directe omgeving van Aljezur zijn twee molens te                                    bezichtigen: Odeceixe hier wordt nog gemalen zoals ze  het vroeger                    deden.  Van hieruit heb je een mooi uitzicht op de rivier de Seixe. De Molen van Arregata,(dichtbij Rogil)  hier laten ze zien       dat ze verschillende werktuigen gebruiken om te malen toeristen bureau de Aljezur    Largo de Mercado (centrum) 8670-054 Aljezur Tel. 351 282 998 229   
Aljezur
Aljezur, is een lieflijk oud plaatsje en ligt in het Noord Westen van de Algarve, nog niet aangetast door het toerisme. Het oude dorpje  heeft een nieuwbouw wijk genaamd Igrea Nova.. (Nieuwe kerk) Buiten het oude centrum is er van alles te  zien bezoeken,  een aanrader  s om de ruïne van het  oude zandstenen (Moors) kasteel uit de 10e eeuw te bezoeken. De ruïne ligt boven op een heuvel, van hier uit heb je schitterende uitzichten over de omgeving. De weg is te steil voor een camper, dus wandel schoenen aan en een stukje lopen. De stranden in de omgeving  zijn niet druk, en worden omgeven door ruwe rotspartijen. Voor surfers zijn dit ideale stranden. Goed bereikbaar. Aljezur wordt omgeven door een mooi natuurpark. strand Arrifana wordt omschreven als een van de mooiste stranden van het Noord- westen van Algarve.

Algarve in Beeld

Aljezur Portugal,toeristische informatie