Home Algemene informatie Plaatsen A/M Plaatsen O/Z disclaimer Handige links Camping Albufeira
© Algarve in Beeld 2004-2017

Algarve in Beeld

Alvor,Portugal,Algarve

Alvor, gezellig klein plaatsje echt een aanrader. Vrienden van ons staan daar ieder jaar en wij brengen ze dan een bezoekje. De camping is voor onze caravan wat te steil, je kunt wel bovenaan gaan staan maar dan sta je volop in de zon. Alvor ligt tussen Portimao en Lagos, aan de voet van de montes de Alvor.  Wij dwalen graag door de gezellige straatjes, over kleine boulevard en het mooie  langgerekte strand. Alvor ligt in een lagune aan de Atlantische oceaan. Vanaf Alvor  maakten wij een wandeling naar Portimao, echt super mooi om te doen, is wel een lange wandeling, en beter in de ochtend doen. Wij hadden de moed om het in de vroege middag te doen. Echt niet aan te raden, als het warm is. Onderweg kom je een kraampje tegen wat water verkoopt en wat snacks. Gretig gebruik van gemaakt. Het was niet de bedoeling om de hele wandeling te maken, maar ja toen we eenmaal onderweg waren, maar doorgezet. Niet geschikt voor kleine kinderen. Met wandelen over de rotsen is het altijd uitkijken!  Met laag water eb, kun je langs het strand wandelen , ook erg mooi.
de Lagune is voor de vogelliefhebber een geliefde plek om te bezoeken.
Alvor een authentieke Portugese plaats, nog niet aangetast door massa toerisme. het centrum bestaat uit smalle straatjes met traditionele huisjes, de kleine haven is echt een bezoekje waard.  soms zie je vissers de netten repareren. Alvor ligt dicht bij de stad Portimâo, handelsstad van de Algarve
Bezienswaardigheden Alvor,Algarve.
Diverse wijnhuizen, waar je ook mag proeven. Boottocht, deze vaart langs een aantal mooie stranden met kliffen Kasteel: Castello de Alvor restanten Romeinse villa. Historisch centrum. 16 eeuwse kerk.
In de omgeving van Alvor zijn mooie plaatsen te bezoeken zoals Lagos. De dierentuin is vlka bij Lagos te vinden,er rijden dan ook iedere dag bussen daarheen, voor kinderen erg leuk om naar toe te gaan, Voor water parken en meer kijk op onze pagina wat te doen rondom Albufeira Algarve
Ook hier raden we aan,ga even langs het vvv kantoor, in het mooie centrum te vinden.
Camping Alvor. gezellige kleine camping met vriendelijke eigenaars, die graag een babbeltje met je maken aan de gezellige bar. Kleine mooie camping, vanaf hier kun je goed de westkust verkennen. Heb je een grote caravan of camper,loop dan eerst even over de camping om deze te verkennen ,en waar je het beste kunt gaan staan.
Camping Alvor