Home Algemene informatie Plaatsen A/M Plaatsen O/Z disclaimer Handige links Camping Albufeira
© Algarve in Beeld 2004-2017
Dichtbij Vila do Bispo ligt het mooie strand Praia do castelejo.

Algarve in beeld

Vila Real de Sant Antonio,Portugal

Vila Real de sant Antonio , Portugal

De plaats ligt aan de Spaanse grens, gescheiden door de rivier Guadiana. Wij bezoeken de plaats ieder jaar met veel plezier. Raymond gaat er ook steeds een keer vissen. Dit jaar was het vangen wat minder, maar dat mag de pret niet drukken. De boulevard is vernieuwd,oa: met fonteinen en mooie bankjes. Voor de vissers is het nu ook makkelijker om hun hengel uit te gooien. Onder tussen vermaakt Nienke zich met een boekje of wandelt door de plaats. Een gezellige drukke plaats, met vooral veel textiel winkeltjes. Ook zijn er verschillende servies/potten en pannen winkels, waar je voor weinig geld leuke dingen kunt kopen!. Veel Spanjaarden doen hun inkopen hier..Diverse goede restaurants,de visgerechten zijn hier zeker aan te raden! Bij deze plaats is ook een Stadscamping. Iets verder ligt het dorpje Altura, een rustig dorpje met een mooi zandstrand. Vanaf Vila. Real. de St  Antonio. kun je mooie ritten in de omgeving maken, vooral langs de rivier. Een uitstapje naar Spanje is ook zo gedaan.  Vila real van oorsprong een vissersdorp, heeft niet echt monumenten om te bezichtigen. Het is nog steeds een belangrijke vissersplaats. Omdat de plaats nagenoeg aan Spanje grenst, spreken de mensen Portugees en Spaans. Ten noorden van de stad ligt het natuur reservaat Sapal do Castro Marim , hier  zie je diverse

Bezienswaardigheden Vila real de sant Antonio

Met het Pondje naar Spanje, en het plaatsje aldaar bezoeken. het plein midden in het dorp is een mooi plein omgeven door  sinaasappelbomen, rondom  het plein zijn gezellige restaurantjes om wat te drinken-eten.
3 kilometer verder is het plaatsje Castro Marim  een historisch plaatsje
Het kasteel van Castro Marin , leuk om even te bekijken. Loop door het plaatsje naar de oever van de rivier Guadiana ,en geniet van de mooie uitzichten over de rivier.
Museum: Galerie  Manual Cabanas: Erfgoed ,traditie , Natuur ,en Art galerie: Oorspronkelijk geschonken door de kunstenaar,
vanaf 1973 overgenomen door de gemeente. Vila Real de Sant Antonio. Picknickplaats: Een landschap omzoomt door pijnbomen.
  Met gezellige picknick tafels. Je kunt het vinden in het nationaal park Forest kunstduinen park van V.R de S. Antonio . Echt gezellig om te gaan lunchen, Broodjes mee wat te drinken en genieten maar.
Voor de stranden ga je naar de  Monto Gordo drie kilometer verder rijden richting Westen,Faro.
Sinds een paar jaar heeft Vilar real een grote Pingo doce supermarkt, waar je ook kunt eten. Begin centrum.
Deze plaats is vooral populair bij de camperraars, deze staan massaal bij de rivier, vlakbij de haven, volgens ons geen voorzieningen(?))