Home Algemene informatie Plaatsen A/M Plaatsen O/Z disclaimer Handige links Camping Albufeira
© Algarve in Beeld 2004-2017

Quarteira, van een eenvoudig vissersdorp uitgegroeid naar een toeristenplaats.

Wauw vergeleken met een aantal jaren geleden is het echt een mooie plaats geworden,boulevard aangepast,

de diverse palmbomen die ze geplaatst hebben op de boulevard, geven je al direct een vakantie gevoel., mooi strand,winkels,uitgaansgelegenheden.

Wij waren een paar jaar niet geweest, omdat wij onze tijd moeten verdelen, tussen lekker relaxen en een plaats bezoeken.

Quarteira,

Algarve in Beeld
Tegenwoordig is het een toeristenstad. Iedere woensdag is er een grote zigeunermarkt, dicht bij de Liddle. In het centrum  is een grote groente en fruitmarkt. Je weet niet wat je ziet , zo groot is deze markt, erg gezellig en een groot aanbod.....je krijgt direct trek in het heerlijke fruit. Als je niet tegen de grote drukte kunt, dan beter de zigeuner markt  tegen/na 12.00 uur bezoeken,  In het hoogseizoen is deze markt super druk, je kunt over de koppen lopen. Je kijkt je ogen uit wat er allemaal op deze markt te koop is, en voor wat voor prijzen. Op veel producten kun je afdingen, zoals de Nep merk tassen, kleding e.d, (maar op de normale prijzen, zou ik er niet aan beginnen) Ze vragen de hoofdprijs voor een nep tas, maar vaak krijg je het voor de helft, en tegen het eind van de markt, nog goedkoper. Ook vind je er b.v tassen voor 5 euro, hier  ga je niet op afdingen, hier zit al weinig winst op. Aan het strand  en de boulevard zijn diverse restaurantjes , barretjes om te eten of gezellig te zitten, maar ga ook eens het centrum in. In de omgeving van quateira vind je waterparken,golfbanen, karten, bowlen. Dus voor ieder wat wils.

Voor bezienswaardigheden  Quarteira

Vanaf het strand kun je een Jeepsafari doen.

Archeologisch museum: Historische bodemschatten

Zigeunermarkt, en groentenmarkt.

Bij het strand is de vismarkt

In de directe omgeving vind Vial Moura, grenst nagenoeg aan Quartiera, dus heb je goed wandel benen, loop er heen